Жорстока бійка між військовими і цивільними: версії поліції, місцевих і ВМС ЗСУ

 

Біля села Нова Збур’ївка Херсонської області, де один із підрозділів Військово-морських сил ЗСУ охороняє військовий об’єкт, нетверезі цивільні спровокували бійку з військовослужбовцями.

Як передає “Новинарня“, про це 11 березня повідомив прес-центр Командування ВМС Збройних сил України.

“Декілька цивільних осіб побили військовослужбовця, що спровокувало бійку. Після чого, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, цивільні особи приїхали на автомобілі BMW до військового об’єкту, де висловлювались на адресу військових нецензурною лайкою та поводили себе агресивно”, – йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці КВМС.

Зазначається, що через несанкціонований перетин охоронного периметру цивільні були затримані та згодом передані наряду поліцейських, яких викликали на місце інциденту.

У ВМС наголошують, що усі згадані військовослужбовці були тверезими.

“Наразі зафіксовано тілесні ушкодження як військовослужбовців, так і цивільних осіб, матеріали передано до правоохоронних органів”, – розповіли у Командуванні ВМС

Командуванням Військово-морських сил ЗСУ та військовою службою правопорядку проводяться службові перевірки, юридична оцінка буде надана компетентними правоохоронними органами, після чого винних осіб буде притягнуто до відповідальності.

З іншого боку, цього ж дня з’явилося повідомлення ГУ Нацполіції Херсонщини про те, що в Новій Збур’ївці “невідомі у камуфляжній формі нанесли потерпілому ушкодження”.

“В чергову частину Голопристанського відділення поліції звернулась мешканка м. Херсона. Жінка повідомила, що вночі з 8-го на 9 березня її 20-річний син отримав тілесні ушкодження від невідомого чоловіка біля одного з розважальних закладів у с. Нова Збур’ївка Голопристанського району”, – сказано в повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 – “умисне тяжке тілесне ушкодження”.

Зазначається, що слідство відпрацьовує версію про можливу причетність до даного кримінального правопорушення військовослужбовців військової частини, яка дислокується у селі Нова Збур’ївка.

У мережі також з’явилося відео з камер відеоспостереження, датована 1:53 9 березня, на якому зафіксовано побиття кількох осіб приблизно десятком військових.

10 березня місцеве видання “Херсон online” повідомило з посиланням на лист від місцевих мешканців, нібито у Збур’ївці відбуваються регулярні “п’яні дебоші військових”, і в ніч на 9 березня військові нібито напали на людей, які зайшли в магазин.

“Один з них 8 березня святкував 20-ліття. Натовп військових жорстоко побив їх за кілька секунд. Двоє з хлопців потрапили до реанімації, зараз збираємо гроші для нього  на операцію”, – йдеться в листі.

Місцева влада підтверджує, що побутові конфлікти на ґрунті алкоголю між морпіхами та місцевими – постійне явище.

Читайте також:
В Одесі затримали командира військової частини й вартового,
які не реагували на захоплення території, – Матіос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна