Розв’язка драми в Каліфорнії: трьох жінок-психологів центру реабілітації ветеранів розстріляв пацієнт з ПТСР

 

Загинули три співробітниці найбільшого у США центру реабілітації ветеранів війни в місті Янтвілл, Каліфорнія, які вранці 9 березня стали заручницями колишнього пацієнта цього закладу.

Загибель трьох жінок у терапевтичному центрі програми The Pathway Home та смерть злочинця підтвердив у коментарі ЗМІ губернатор Каліфорнії Джеррі Брауна.

“Глибоко засмучені жахливим насильством в Янтвіллі, яке трагічно забрало життя трьох осіб, що присвятили себе службі нашим ветеранам”, – йдеться в заяві Брауна.

Albert Wong

Відомо, що захопив заручників і вчинив стрілянину 36-річний ветеран армії США Альберт Вонг, який рік відслужив в Афганістані – у 2011-2012 роках, служив у піхоті до 2013 року, отримав чотири військові нагороди та інші відзнаки.
Він мав ПТСР (посттравматичниий стресовий розлад) і брав участь у програмі реабілітації учасників бойових дій з емоційними травмами у Янтвіллі. Минулого тижня його виключили з цієї програми.

Три вбиті жінки були співробітницями саме цієї програми в янтвілльському центрі ветеранів.

Вонг застрелив виконавчого директора програми реабілітації 48-річну Крістін Лебер, клінічного директора 29-річну Дженніфер Гонзалез і 42-річного провідного психолога Дженніфер Голік.

Представник поліції Кріс Чайлдз в інтерв’ю АР зазанчив, що наразі рано говорити, чи були жертви знайомі зі злочинцем, чи він обрав їх випадково.

Як повідомляла “Новинарня“, озброєний чоловік взяв у заручники щонайменше трьох осіб у корпусі G найбільшого в США центру реабілітації ветеранів у місті Янтвілл, Каліфорнія, та вчинив стрілянину у п’ятницю, 9 березня, приблизно о 10:30 за місцевим часом.

Вонг приїхав до центру на орендованому авто, мав автоматичну гвинтівку та бронежилет. Повідомлялося, що нападник зробив до 30 пострілів у бік поліції.

Речник поліції округу Напа Крістофер Чайлдс розповів, що підозрюваний спочатку взяв більше заручників, але звільнив деяких із них, залишивши трьох жінок – власне, керівників реабілітаційної програми.

Поліція та сили спецпризначення почали операцію зі звільнення заручників. Однак злочинець на зв’язок не виходив.

Коли силовики о шостій вечора увійшли в приміщення, де перебували заручники, то виявили трьох мертвих жінок і вбитого нападника.
Американські ЗМІ вказують на те, що Вонг застрелився сам.

Центр у Янтвіллі, відкритий в 1984 році, є найбільшим будинком ветеранів у США, тут проживають, проходять лікування та реабілітацію 840 осіб.

Янтвілл розташований у долині Напа, центрі виноробного регіону Північної Каліфорнії.

Читайте також:
У США ветеран Іраку влаштував удома засідку на поліцейських,
убив одного й загинув сам

93% без Друзя: ветерани та психологи – про загрозу ПТСР начистоту

Війна за ветерана.
Як суспільство й держава борються за психологічну адаптацію учасників АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна