У Туреччині 25 журналістів отримали вироки “за сприяння путчистам”

 

Суд у Стамбулі засудив 25 турецьких журналістів до різних термінів ув’язнення (до 7 років 6 місяців) за причетність до руху проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби путчу 2016 року.

Про це 9 березня повідомляє опозиційне турецьке видання Zaman.

23 журналісти були засуджені за обвинуваченнями у членстві в збройній терористичній групі, ще двоє отримали менш суворі звинувачення.

Майже всі засуджені працювали в засобах масової інформації, близьких до руху Гюлена. Найбільше журналістів працювали в газеті Zaman.

Десять підсудних отримали тюремні строки тривалістю 7,5 роки, включаючи Унала Таніка, ветерана турецької журналістики, який був головним редактором сайту Rotahaber.

Тринадцять осіб отримали 6 років і 3 місяці ув’язнення, у тому числі Ханім Бусра Ердал, в минулому провідний оглядач Zaman.

Музикант і журналіст Атілла Тас отримав 3 роки і 1 місяць за обвинуваченням у допомозі групі Гюлена, а журналіст Мурата Аской за тими ж звинуваченнями отримав 2 роки та 1 місяць тюрми.
Обидвох, однак, відпустили після суду, за умови, що вони не залишатимуть Туреччину.

Загалом 19 підозрюваних вже перебували у в’язниці, очікуючи вироку.

Читайте також:
У Туреччині починають суд над півтисячею учасників путчу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна