Радник Путіна: Росія готова відключити світовий інтернет

 

Росія технічно готова до відключення світового інтернету, але процес не буде безболісним.

Як передає “Новинарня“, про це заявив радник президента Росії з питань розвитку інтернету Герман Клименко в інтерв’ю телеканалу НТВ.

Він зазначив, що весь світ йде шляхом регулювання інтернету і “Росія – не виняток”. Клименко підкреслив, що в Росії не будуть застосовані “екстремальні варіанти на кшталт північнокорейського або кубинського”.

Володимир Путін доручив розробити поправки до закону “Про зв’язок”, що дадуть державі контроль за інфраструктурою Рунета. У жовтні минулого року російський  Мінфін дав негативний відгук на законопроект, що має “підвищити безпеку інфраструктури Рунета при впливі ззовні”. Причиною відкликання стала відсутність інформації про витрати на його реалізацію.

Також за розпорядженням Путіна, згідно з проектом програми “Цифрова економіка”, що розробляється в Росії, до 2024 року 95% всього трафіку має проходити через російські мережі. Частку іноземного обладнання в держорганах планують знизити до 50 відсотків, а програмного забезпечення – до 10 відсотків. Крім цього в 2018 році повинна запрацювати система, яка буде забезпечувати “стійкість і безпеку” Рунета.

За даними міжнародної правозахисної організації “Агора”, у 2017 році в Росії зафіксовано понад сто тисяч фактів обмеження свободи інтернету. В середньому кожен день в Рунеті блокувалися 244 сторінки, а кожні 6 днів користувачам погрожували або нападали.

Читайте також:
В Росії створили закритий військовий інтернет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна