Популісти-євроскептики, які виграли вибори в Італії, не проти долучитися до урядової коаліції

 

Лідер популістського євроскептичного руху “Руху 5 зірок”, що набрав найбільшу кількість голосів на виборах в Італії 4 березня, Луїджі Ді Майо, заявив, що його партія відкрита до переговорів з усіма політичними партіями.

Про це 31-річний Ді Майо заявив на прес-конференції в понеділок, 5 березня, передає ANSA.

“Сьогодні починається Третя республіка, і це буде республіка італійських громадян. Вона є постідеологічним результатом, що виходить за межі правих чи лівих схем, та стосується великих невирішених проблем нації”, – сказав лідер контрсистемної партії, яка раніше заявляла про відмову від коаліцій.

“Ми відкриті до переговорів з усіма політичними силами”, – додав він.

Ді Майо також звернувся до інвесторів: “Ми відчуваємо відповідальність за створення уряду країни, ми кажемо це перш за все для інвесторів: ми відчуваємо цю відповідальність”.

Як відомо, перед виборами політик обіцяв не виводити країну з НАТО та єврозони, хоча раніше “Рух 5 зірок” мав таку спрямованість.

Як пінформувала “Новинарня“, на виборах до парламенту Італії більшість здобули сили, що сповідують ідеологію євроскептицизму. Однак немає ясності з можливими обрисами майбутньої правлячої коаліції та уряду.

“Рух 5 зірок” за пропорційною системою в нижній палаті парламенту набирає наразі 32,4%.

При цьому блок правих і правоцентристів у сумі має 37,3%. Зокрема, євроскептична націоналістична “Ліга Півночі” здобуває 17,6%, і це більше, ніж у партії “Вперед, Італія” Сильвіо Берлусконі (14,05%). Праві “Брати Італії” мають наразі 4,35%.

Лівоцентристський блок на чолі з досі правлячою Демократичною партією здобуває менш як 23%.

Читайте також:
Голова ПАРЄ Ніколетті піде з посади достроково через поразку на виборах в Італії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна