“Нафтогаз” просить українців економити газ до кінця холодів, щоб “зіпсувати свято” Путіну

 

НАК “Нафтогаз України” закликає споживачів економити газ і зменшити температуру опалення в помешканнях, через те що російський “Газпром” припинив постачання з 1 березня й повернув уже отриману передоплату.

“Як ви знаєте, Європа і Газпром грають зараз в гру «хто кого». Наші північні сусіди роблять кризу, ми тому даємо раду, ЄС уважно спостерігає. І нам потрібна зараз ваша допомога”, – йдеться у зверненні до громадян на сторінці компанії у “Фейсбуці” сьогодні, 2 березня.

Як зазначають у “Нафтогазі”, напередодні, 1 березня, за 15 хвилин до початку постачання газу “Газпром” повідомив, що “передумав”, а також знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам.

“Мета – здійснити мрію або про «Україна замерзла», або про «Україна – ненадійний транзитер і відбирає газ». Це було б дуже доречно за два тижні до виборів самі знаєте кого. Навіть розмахування ядерною зброєю не допомагає зацікавити росіян прийти таки на вибори незмінного, так шо потрібна якась швидка «перемога»”, – вважають у “Нафтогазі”.

І закликають “вчинити недобре і зіпсувати людині свято”.

Нам треба протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди. У кого є котли, зменшіть температуру в приміщенні на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі. Це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%, і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався”, – наголошують у НАК “Нафтогаз”.

Компанія також зазначила, що працює з місцевою владою, щоб комунальні тепловики в найближчі дні робили так само і для будинків з централізованим опаленням.

“Газу в наших підземних сховищах багато, наші ПСГ круті, але навіть у них є технічні обмеження у тому, скільки газу можна підняти протягом доби. Наші підземки зараз працюють на максимальному режимі відбору, видобувники постачають газ в систему в нормальному режимі, ми закриваємо решту потреб імпортом газу з Європи, де також незвичні холоди. Ваша допомога у зменшенні потреби в газі буде дуже доречною. Сьогоднішній день – найкритичніший”, – повідомив “Нафтогаз”.

У компанії додали до цього звернення хештеги #зима2018, #майжевесна та #прикрути і закликають переказати його “щасливим друзям, у яких немає ФБ”.

Як писала “Новинарня“, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК “Нафтогаз України” стосовно компенсації в сумі 4,63 мільярда доларів США за недопоставлені обсяги газу для транзиту російським “Газпромом”.

Водночас арбітраж не задовольнив вимогу “Нафтогазу” на перегляд тарифу на транзит в контракті з “Газпромом”. У результаті, за підсумками двох арбітражних проваджень у Стокгольмі, “Газпром” має сплатити 2.56 мільярда доларів на користь Нафтогазу.

Читайте також:

Україна офіційно попередила ЄС про відмову РФ виконувати рішення про транзит газу

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна