Путін заявив про випробування у Росії нової ракети з ядерним двигуном

 

У посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін а заявив, що Російська Федерація створила новітню зброю, зокрема крилату ракету з надпотужною ядерною установкою, невразливу для ПРО і ППО, підводний безпілотник, новітню лазерну зброю.

 

Він зазначив, основу російських “сил ядерного стримування” складають ракети стратегічного призначення, що летять по балістичній траєкторії.

“Ми почали розробку нового покоління ракет. На даний час почали активну фазу випробувань нового комплексу з важкою міжконтинентальною ракетою. Ми назвали його “Сармат”, він прийде на зміну комплексу “Воєвода”. Можливості ракети “Сармат” значно вищі. При вазі понад 200 тонн вона має коротку активну ділянку польоту, що ускладнює її перехоплення засобами ПРО”, – розповів Путін.

“”Сармат” буде оснащений широким спектром ядерних боєприпасів великої потужності, в тому числі гіперзвукових, і найсучаснішими системами подолання ПРО”, – додав він.

Путін продемонстрував відео, на якому показано роботу новітньої енергетичної установки для російської зброї.

“Під час польоту енергоустановка вийшла на задану потужність, забезпечила необхідний рівень тяги. Проведений пуск ракети і комплекс наземних випробувань дозволяють перейти до створення принципово нового типу озброєння – стратегічного комплексу ядерної зброї з ракетою, оснащеною ядерною енергетичною установкою“, – підкреслив він.


Також Путін заявив, що “не слід розгойдувати човен “по імені планета Земля”, вводячи проти РФ санкції та інші обмеження”.

За його словами, Росія “миттєво” відповість на застосування ядерної зброї проти Росії або союзників.

“Будь-яке застосування ядерної зброї проти Росії або її союзників – малої, середньої, так навіть дуже великої потужності – будемо розглядати як ядерний напад. Відповідь буде миттєвою і з усіма наслідками, що випливають”, – сказав президент РФ.

Він додав, що оскільки інші країни після розпаду СРСР не хотіли розмовляти з Росією “по суті”, то наразі її слід послухати, бо “не дивлячись ні на що вона залишилася ядерною державою”.

Читайте також:
Росія запустила балістичну ракету РС-12М “Тополь” – прилетіла в Казахстан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна