Звільнені селища Травневе і Гладосове досі не включені до переліку контрольованих українською владою

 

Селища Травневе і Гладосове, які в листопаді 2017 року взяли під контроль Збройні сили України, з вини Міністерства внутрішніх справ досі не включені до переліку контрольованих українською владою.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 28 лютого, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Про це він написав у “Фейсбуці“, після того як проінспектував дорогу від Семигір’я до Травневого та Гладосового та поговорив із місцевими мешканцями.

За словами Жебрівського, через не визначений МВС статус Гладосового і Травневого їх жителі можуть мати проблеми з подальшим отриманням пенсій.

“Головна проблема – загроза невиплати пенсій, оскільки МВС не включило ці населені пункти до числа контрольованих українською владою.
Працівники пенсійного фонду та соцслужб доклали значних зусиль, щоб відновити систему пенсійного та соціального забезпечення жителів цих селищ, і люди вже повною мірою отримували свої гроші. А з 1 березня через прикре непорозуміння зі списком контрольованих населених пунктів цей процес може бути призупинений”, – розповів Павло Жебрівський.

За словами голови ОДА/ВЦА, він відрядив свого заступника до Києва, щоб якнайшвидше вирішити цю проблему.
“Вже у березні люди мають отримати свої гроші”, – зазначив Жебрівський.

Розповідаючи про стан дороги до звільнених селищ на Донеччині, голова області повідомив, що її почали насипати, щойно ці населені пункти повернулися під контроль української влади.

“Вже вивезли туди 7700 тонн шлаку, але погодні умови не давали можливості його добре утрамбувати. Тож залишається завезти на дорогу близько тисячі тонн дрібного шлаку та добре його утрамбувати, щоб можна було пустити рейсовий автобус”, – повідомив Павло Жебрівський.

“Порушували й питання відновлення пошкодженого житла, і надання гуманітарної допомоги, і налагодження медичного обслуговування. Дав відповідні доручення районній та місцевій владі. За кілька днів знову приїду до Травневого – проконтролюю, як вони виконані”, – додав він.

Читайте також:
Прифронтові Травневе й Гладосове отримали новорічний подарунок
– електропостачання

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада підрозділи 54-ї окремої механізованої бригади та батальйону “Айдар” без бойових дій зайняли селища Гладосове і Травневе на підступах до окупованої Горлівки. Доти села належали до “сірої зони” і фактично контролювалися бойовиками “ДНР” та використовувалися як плацдарм для ведення вогню по українських позиціях.

Гладосове адміністративно підпорядковане Горлівській міськраді (під владою так званої “ДНР”), Травневе – входить у Бахмутський район.

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський уже в листопаді запустив процес ухвалення рішень, аби Гладосове і Травневе підпорядквали Новолуганській селищній раді.
Також він у середині січня заявляв, що в цих селищах повністю відновили виплату пенсій.

Читайте також:
“Ватне шоу для Хуга”. Як ворожа пропаганда намагається показати
карателями українських визволителів Гладосового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна