Порошенко чекає хороших новин про фінансову допомогу з Брюсселя, але там ще думають

 

Петро Порошенко уже сьогодні, 28 лютого, очікує на схвалення Єврокомісією нової програми макрофінансової допомоги для України та рішення Стокгольмського арбітражу за справою транзитного контракту.

Про це президент заявив під час прес-конференції в середу.

“Щоб додати вам оптимізму, я скажу, що сьогодні ми очікуємо декілька добрих новин. Сьогодні Європейська комісія має прийняти або вже прийняла рішення про запропонування Україні нової макрофінансової допомоги”, – сказав президент.

“Ми чекаємо новин нарешті зі Стокгольма. Я маю сподівання, що це відбудеться саме сьогодні. Не виключено, що під час нашої прес-конференції”, – додав він.

Водночас  УНІАН із посиланням на джерело в Єврокомісії повідомляє, що там відбулося лише обговорення пропозицій щодо надання Україні нової програми макрофінансової допомоги, а формального рішення ухвалено не було.

“Сьогодні зранку на засіданні Єврокомісії відбулося обговорення, яке базувалося на технічній оцінці запиту, який був отриманий від української сторони. Жодного формального затвердження чи формальних пропозицій не було”, – сказав співрозмовник агентства.

При цьому він припустив, що таке рішення може бути ухвалене наступного тижня.

Водночас міністр фінансів Олександр Данилюк сьогодні написав у “Фейсбуці” , що Європейська комісія затвердила нову програму макрофінансової допомоги для України.

“Вітаю рішення Єврокомісії про схвалення нової програми макрофінансової допомоги для України. Це важливий крок для підтримки реформ в Україні та забезпечення фінансової стабільності.”, – зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що Україна сподівається у 2018 році на початок дії нової програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої становитиме близько 1,8 мільярда євро.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.