Росія може активізувати контакти щодо Донбасу після перевиборів Путіна, – Волкер

 

Конфлікт в Україні не заморожений і не стабільний – про це заявив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер на конференції в аналітичному центрі Center for the National Interest.

Щодня відбуваються бої, задіяні міномети, артилерія, танки, снайпери, вказав він.

“В середньому один український військовослужбовець гине кожні три дні, захищаючи територію власної країни на території своєї країни”, – зазначив Волкер, якого цитує “Голос Америки”.

“Нас розчаровує нестача прогресу з боку Росії у встановленні миру і втіленні Мінських домовленостей”, – наголосив дипломат.

Волкер нагадав, що він вже чотири рази зустрічався з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, останнього разу – в січні.
“Вони уважно вислухали наші ідеї і запевнили, що повернуться зі своїми пропозиціями… Протягом останнього місяця ми не чули від росіян”, – визнав Курт Волкер, зазначивши, що така позиція переговірників в Росії була очікуваною з огляду на виборчий процес у РФ.

Росія може активізувати переговори стосовно Донбасу “після перевиборів Путіна”, вважає Волкер.

Він також підкреслив, що міжнародна спільнота залишається об’єднаною з питання України, і це суперечить очікуванням Путіна.

Нагадаємо, Москва заблокувала миротворчу місію ООН для Донбасу.

Читайте також:
Волкер назвав умови США для миротворчого контингенту на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна