Суховантаж, конфіскований у Танзанії за заходи в Крим, передають ВМС України

 

Танзанійське судно Sky Moon, яке наприкінці 2016 року затримали співробітники Держприкордонслужби і яке було конфісковане через незаконні заходи в окупований РФ Крим, буде передане Військово-морським силам України.

Про це повідомив заступник військового прокурора Південного регіону Роман Мрочко, інформує сайт ДПСУ 24 лютого.

“Дане судно морські прикордонники затримали 30 листопада в українських внутрішніх водах на річці Дунай, незважаючи на опір екіпажу. Затримали його за порушення порядку в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим.
Висадка оглядової групи проходила в екстремальних умовах – на ходу, оскільки капітан проігнорував законні вимоги прикордонників зупинити судно й прийняти оглядову групу на борт.
В подальшому, в суднових та в паспортних документах екіпажу прикордонники знайшли підтвердження фактів заходу судна до портів на тимчасово окуповану територію України та переміщення звідти вантажу. Далі судно доставили в порт Рені”, – нагадали в Держприкордонслужбі.

У березні 2017 року рішенням суду воно було конфісковане на користь держави.

Як повідомляла “Новинарня“, суховантаж Sky Moon під прапором Танзанії, з 9 членами екіпажу на борту, був затриманий 30 листопада 2016 року на Дунаї поблизу порту Рені Державною прикордонною службою України спільно з військовою прокуратурою.
Одеський суд визнав капітана корабля, громадянина Сирії 1961 р. н., винним у переміщенні поза українським митним контролем із території АР Крим понад 3 000 тонн технічної соди вартістю майже 18,5 млн. грн. Цей контрабандний товар конфісковано в дохід держави, як і транспортний засіб, яким його перевозили.

Як відомо, Sky Moon – суховантаж (General Cargo Ship), збудований 1977 року в Норвегії. Наразі судно має вже дев’яту назву і представляє щонайменше п’яту країну – Танзанію (приписка – Занзібар).
Довжина судна – 82 метри, ширина – 13, дедвейт (повна вантажопідйомність) – 4083 тонн.

Читайте також:
Прикордонники на Дунаї затримали судно-хамелеон, яке раніше ходило до Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна