Український суд уперше в історії конфіскував вантажний корабель, який заходив у Крим

 

Танзанійське судно Sky Moon конфісковане за незаконний захід у порти анексованого Росією Криму.

Рішення про конфіскацію ухвалив 15 березня Малиновський районний суд Одеси, повідомила у четвер прес-служба Військової прокуратури Південного регіону. У відомстві також зазначають, що це вперше в історії України судове рішення про конфіскацію морського судна

Як повідомляла “Новинарня“, вантажний корабель Sky Moon під прапором Танзанії, з 9 членами екіпажу на борту, був затриманий 30 листопада 2016 року на Дунаї поблизу порту Рені Державною прикордонною службою України спільно з військовою прокуратурою.

За інформацією ДП “Адміністрація морських портів України”, судно незаконно заходило в тимчасово закритий порт АР Крим.

Одеський суд визнав капітана корабля, громадянина Сирії 1961 р. н., винним у переміщенні поза українським митним контролем із території АР Крим понад 3 000 тонн технічної соди вартістю майже 18,5 млн. грн. Цей контрабандний товар конфісковано в дохід держави, як і транспортний засіб, яким його перевозили.

А ТИМ ЧАСОМ…

Росія оштафувала компанію “Метида” на понад 3 млн. рублів – за те, що її катер “порушив режим проходження державного кордону РФ” при проході в український порт.

Як повідомила прес-служба Кримського прикордонуправління ФСБ РФ, танкер нафтоналивного типу “Роскем-2” “неоднократно перетинав державний кордон як на вхід, так і на вихід із Россійської Федерації без повідомлення прикордонних органів і без проходження державного контролю в пунктах пропуску, чим допустив порушення встановленого російським законодавством порядку”.

Капітана корабля оштрафовано на 300 тисяч рублів, повідомляє “Кримская правда“.

Читайте також:

Транспортний фронт: кримські реалії сполучення з РФ і порушення портового ембарго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна