На Дунаї затримали судно з Танзанії, яке відвідало окупований Крим

Українські прикордонники на Дунаї затримали танзанійське вантажне судно, яке порушило порядок в’їзду-виїзду до тимчасово окупованої території АР Крим. Про це 1 грудня під час брифінгу повідомив помічник голови Держприкордонслужби  Олег Слободян.

За його словами, вчора, 30 листопада, катер Морської охорони “Гриф” ДПСУ у внутрішніх водах української частини річки Дунай виявив вантажне морське судно «SKY MOON» (прапор – Танзанія) з 9 членами суднокоманди (капітан судна – громадянин Лівії, члени екіпажу – вісім громадян Сирії), яке, за інформацією ДП “Адміністрація морських портів України”, незаконно заходило до тимчасово закритого порту АР Крим.

Через невихід на зв’язок з уповноваженим органом охорони державного кордону України прикордонники зупинили зазначене морське судно та здійснили його огляд.

“За результатами проведених перевірочних заходів та огляду судна факти порушення членами екіпажу морського судна «SKY MOON» порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї підтверджені”, – інформує прес-служба ДПСУ.

Олег Слободян додав, що “факти вчинення суднокомандою на згаданому судні адміністративних правопорушень підтверджуються відповідними записами та показниками в суднових документах і приладах, а також відмітками прикордонного відомства РФ про в’їзд та виїзд до/з АР Крим у паспортних документах усіх членів суднокоманди”.

Стосовно капітана та членів екіпажу морського судна складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-2 КУпАП.

До того ж, під час конвоювання судна до порту Рені (Україна), капітан здійснив небезпечне маневрування з метою посадити судно на мілину в румунській частині Дунаю.  Однак рішучими діями оглядової групи ця спроба була упереджена.

Стосовно капітана та старшого помічника судна складено також 2 протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 185-10 КУпАП.

Наразі справи про адміністративні правопорушення надіслані для розгляду до Ренійського районного суду (Одеська область) за належністю.

Про затримання судна, яке завантажене більш як 3 тисячами тонн кальційованої соди, поінформовано прокуратуру АРК (Україна), Одеську митницю ДФС України та прикордонну поліцію Республіки Румунія.

Про статистику заходів суден третіх країн у порти окупованого Криму
більше читайте в матеріалі “Новинарні“:

Транспортний фронт: кримські реалії сполучення з РФ і порушення портового ембарго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна