У Міноборони спростували заяви Матіоса про 2-3 суїциди щотижня

 

Міністерство оборони стверджує, що заяви головного військового прокурора Анатолія Матіоса про високий рівень суїцидів в ЗСУ не відповідають дійсності.

Про це розповів на прес-конференції 23 лютого начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Міноборони генерал-майор Олег Грунтковський, передає “Громадське ТБ“.

“Ці заяви високопосадовців, які не працюють безпосередньо з особовим складом, це піар і маніпуляція”, – сказав генерал-майор.

Грунтковський зазначив, що кількість самогубств в армії “на такому ж рівні, як і минулого року, і немає тенденції до зростання”.

“Звідки взяті цифри від військового прокурора, я не знаю, може, це вигадки. Я не можу назвати цифру, бо це інформація, яка відноситься до таємної”, – додав він.

Щодо інших випадків та злочинів пов’язаних із військовими, у Міноборони заявили про тенденції до зменшення їх кількості.
“Станом на лютий 2018 року, порівняно з минулим 2017 роком, кількість злочинів і подій зменшилась на 41%. Удвічі менше злочинів, пов’язаних з ухиленням від служби, на майже 30% менше випадків, пов’язаних із використанням зброї, на 16% менше випадків із вживанням наркотичних засобів”, – сказав Олег Грунтковський.

Як відомо, днями головний військовий прокурор Анатолій Матіос на ТБ заявив, що в зоні бойових дій на Донбасі в середньому щотижня вчиняли самогубство 2-3 військовослужбовці.

Раніше він в інтерв’ю оприлюднював хибну інформацію про кількість небойових втрат у військах.

Читайте також:
Небойові втрати в зоні АТО за рік скоротилися удвічі

Самогубства після АТО: тінь незримої загрози

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна