Радбез ООН з приводу загострення в Сирії: асадити й росіяни убили понад 370 людей

 

Регіональний координатор ООН з питань Сирії Панош Мумціс заявив, що принаймні 370 людей загинули і 1500 були поранені внаслідок посилення з 18 лютого наступу в передмісті Дамаска, регіоні Східна Гута, сирійських урядових сил та їхніх союзників.

Рада Безпеки ООН зібралася на тлі повідомлень правозахисників і гуманітарних місій про те, що сирійські та російські війська атакують лікарні й інші цивільні об’єкти. Мета – обговорити проект резолюції про заклик до 30-денного загальнонаціонального припинення вогню, передає “Радіо Свобода”.

Посол Росії в ООН Василь Небензя заявив про неузгодження проекту тексту резолюції, до якої він подав свої поправки.

Раніше речниця Держдепартаменту США Хізер Науерт наголосила, що Росія несе особливу відповідальність за те, що відбувається в Сирії.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не несе жодної відповідальності за ситуацію в Східній Гуті, а “ті, хто підтримує терористів, несуть відповідальність”.

Тим часом російські і сирійські ЗМІ передають, що Москва скерувала до Сирії додаткові бойові літаки, зокрема новітні винищувачі Су-57.

Читайте також:
Російські війська в Сирії вбили понад 5700 мирних жителів,
– Сирійська обсерваторія з прав людини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.