УІНП відзначає 100 років тризуба як герба України

Фото: УІНП

До 100-річчя затвердження Тризуба державним гербом УНР (25 лютого) в Києві на сіті-лайтах та білбордах з’явилася соціальна реклама.

30 плакатів, розроблених Українським інститутом національної пам’яті, розміщені за сприяння Київської міської державної адміністрації.

На плакатах – напис: “Знак твоєї свободи. Державному Гербу України 100 років”, а також суміщене зображення тризубів із гербів УНР та сучасної України.

“Затвердження керівництвом Української Народної Республіки княжого тризуба як державного герба поєднало українську державу, що постала під час Української революції 1917-1921 років, із середньовічною Руссю. У 1992 році незалежна Україна повернула тризубу статус державного герба. Він є важливим символом, який єднає нинішню державу із її попередницею – Українською Народною Республікою, демонструє тяглість наших державотворчих традицій з часів Русі”, – заявив з цього приводу голова УІНП Володимир В’ятрович.

Як відомо, 25 лютого 1918 року на засіданні Малої Ради був затверджений Герб Української Народної Республіки. Ухвалений закон не містив малюнків, а мав лише опис. Майже через місяць, 22 березня, Мала Рада схвалила зображення герба авторства відомого художника Василя Кричевського – Тризуб князя Володимира Великого, обрамлений оливковим вінком.

Читайте також:
100 років незалежності: як рекламувала себе УНР. ІНФОГРАФІКА, МАПИ

Імені генералів УНР. У Києві з’явилося вісім нових вулиць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.