До миротворчого контингенту на Донбасі готова долучитися і Фінляндія

 

Фінляндія має брати участь в миротворчій місії ООН на на Донбасі.

Про це заявив президент Фінляндії Саулі Ніїністе під час зустрічі з журналістами на конференції з безпеки в Мюнхені, передає фінське видання Yle.

За його словами конфлікт на Донбасі є найсерйознішою проблемою в Європі і, якщо є можливість її вирішити, то Фінляндія повинна взяти в цьому участь.

Видання зазначає, що колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен запропонував, щоб миротворчий контингент був зібраний із країн, які не є членами НАТО. Расмуссен безпосередньо назвав Фінляндію, Швецію та Австрію.

Як повідомляла “Новинарня“, глава МЗС Німеччини заявив, що ФРН може відправити своїх миротворців на Донбас. Згоду на це на Мюнхенській коннференції висловив і міністр оборони Швеції Петер Хульквіст, а раніше – глава МЗС Білорусі Володимир Макей та президент РБ Олександр Лукашенко.
Президент Петро Порошенко заявляв, що Україна готова до дискусій щодо етапів впровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, а також щодо країн, які братимуть у ній участь. Він також зазначив, що згідно з принципом миротворчих операцій, у них, як правило, не беруть участі сусідні країни.
Однак проти повноцінної озброєної миротворчої місії Об’єднаних Націй на Сході України виступає Москва.
Росія запропонувала свій варіант, який передбачає наявність місії лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ. Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі – на кордоні з Росією.

Читайте також:
Миротворчий контингент на Донбасі потребує 20 тисяч військових
на чолі зі шведами, – експерт ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна