Порошенко в Мюнхені: перетнувся з Мей, обговорив з Юнкером антикорупцію

 

У першій половині дня в суботу, 17 лютого, президент України Петро Порошенко в Мюнхені під час безпекової конференції провів зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і делегацією Конгресу США.
Як передає “Новинарня“, ці зустрічі відбулися після ранкових переговорів з міністром оборони США Джеймсом Меттісом.

Як видно з поширеного прес-службою Порошенка фото, його розмова з Терезою Мей була короткочасною і відбулася в загальній залі, де була присутня велика кількість інших учасників конференції.

“Президент подякував за продовження навчальної місії для українських військових в рамках операції «Orbital».
Співрозмовники також обговорили розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу.
Петро Порошенко запросив Терезу Мей відвідати Україну з візитом”, – ідеться в повідомленні АП.

Із президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером Петро Порошенко обговорив перспективи виділення Євросоюзом 4-ї програми макрофінансової допомоги Україні, а також шляхи реалізації ініціативи “Східне партнерство+”.

Юнкер “запевнив, що Європейський Союз готовий посилити всебічну підтримку України у 2018 році на шляху системних реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, – передає пре-служба президента України.

Зазначається, що співрозмовники обговорили хід реформ в Україні. Порошенко відзначив “важливість формування незалежної антикорупційної інфраструктури і, зокрема незалежного Антикорупційного суду”.

Лідери домовились розпочати підготовку до наступного 20-го саміту Україна-ЄС.

“Також було висловлено занепокоєння впровадженням проекту «Північний потік-2», який президент України назвав політичним”, – зазначено на сайті Порошенка.

На зустрічі з делегацію Конгресу США Порошенко висловив вдячність за провідну роль Конгресу “у справі відсічі російської агресії та у захисті суверенітету та територіальної цілісності України”.

“Яскравим підтвердженням такої підтримки стало ухвалення Закону про протидію супротивникам Америки через санкції, окремі положення якого уже імплементуються”, – інформує прес-служба.

Глава держави наголосив, що прийняття Вашингтоном рішення про надання Україні летальної оборонної зброї та посилення санкційного тиску є не лише відповіддю на деструктивну позицію Москви, а й формують сприятливе тло для просування мирного процесу на Донбасі.

Петро Порошенко висловив сподівання, що фінансування програм безпекової допомоги Українській державі, включаючи надання озброєнь оборонного характеру і надалі отримуватимуть повну підтримку з боку Конгресу.

Сторони також засудили намір провести російські президентські вибори на тимчасово окупованій території Криму. Було скоординовано подальші кроки щодо посилення “міжнародного фронту з деокупації українського Криму”.

Було також обговорено прогрес України в реалізації програм реформ та розвиток співпраці з МВФ. Відзначено зусилля з реформування сектору безпеки, свідченням чого є намір уже найближчим часом розглянути у Парламенті законопроект про національну безпеку.

Президент України також закликав Конгрес США підтримати офіційне визнання Сполученими Штатами Голодомору 1932-1933 років, штучно створеного сталінським режимом, геноцидом Українського народу.

Читайте також:
Порошенко закликав світ не визнавати вибори в анексованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна