Порошенко закликав світ не визнавати вибори в анексованому Криму

 

Президент України Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту не визнавати «вибори» президента Росії в анексованому Криму і не йти на поступки російській делегації в ПАРЄ.

Про це Петро Порошенко заявив, під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції.

“Наша відповідь (російській агресії – ред.) має бути “ні” – “ні” визнанню російських президентських виборів в окупованому Криму, “ні” поступкам російській делегації в ПАРЄ, “ні” перемовинам бізнесу для власної користі, “ні” Північному потоку-2, що насправді не є економічним питанням, а є питанням політичної експансії Росії, – наголосив президент.

Також Порошенкоо сказав, що розпочата Росією гібридна війна поступово перетворюється на повноцінну світову гібридну війну. Він звернув увагу на те, що методи гібридної війни, випробувані російським керівництвом в Україні, наразі використовуються в інших регіонах світу.

“Візьміть як приклад маргінальні радикальні партії, які Росія підтримує по всьому світові. Або візьміть армію тролів… візьміть фейкові-новини”, – перерахував він.

Читайте також:
13 громадян Росії звинуватили у втручанні у американські вибори

Також глава держави запевнив у дієвості санкцій проти Росії.

“Санкції працюють! Зараз єдиним меседжем для Москви має бути те, що ціна продовжуватиме зростати до тих пір, поки російські війська не відійдуть з Донбасу та Криму. Якщо хтось досі думає, що санкції неефективні, тоді ми посилимо їх, запровадивши нові та прикривши лазівки!”, – наголосив президент.

«Русскій мір» перетворює усе, до чого торкається, у руїни та занепад. Погляньте на Абхазію, Південну Осетію, Придністров’я, окуповані Донбас та Крим», – зазначив Порошенко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна