13 громадян Росії звинуватили у втручанні у американські вибори

 

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув звинувачення 13 громадянам Росії щодо втручання у вибори президента США. Про це повідомляється у документі, який опублікували на сайті міністерства юстиції США.

Росіян звинувачують у «змові з метою обдурити Сполучені Штати».

У списку підозрюваних  Євген Пригожин, Михайло Бистров, Михайло Бурчик, Олександра Крилова, Сергій Полозов, Анна Богачова, Мария Бовда, Роберт Бовда, Джейхун Асланов, Вадим Подкопаєв, Гліб Васильченко, Ірина Каверзіна, Володимир Вєнков.

Крім того, двох росіян зі списку обвинувачують у банківському шахрайстві, ще чотирьох – у крадіжці особистих даних інших людей.

Окрім росіян, США звинувачує три російські організації – “Агентство інтернет-досліджень“, “Конкорд Менеджмент і Консалтинг” і “Concord Catering”. Всіх їх пов’язують із Євгеном Пригожиним, якого вважають наближеним до президента Росії Володимира Путіна.

Як відомо, “Агентство інтернет-досліджень” або “фабрикою тролів”, працівники якої пишуть платні коментарі на підтримку російської влади.

У документі пишуть, що обвинувачені росіяни та співробітники організацій масово поширювали критичні матеріали в інтернеті щодо суперників Дональда Трампа під час праймеріз Республіканської партії Марко Рубіо і Теда Круза та його опонентки від демократів Гілларі Клінтон.

Читайте також:
Втручання Росії у вибори в США: ФБР запропонувало Манафорту здатися

Як відомо, центральне управління розвідки США дійшло висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти. Через це США вислали з країни 35 російських дипломатів і закрили два російських дипломатичних компаунди в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на втручання Росії у вибори у США та утиски американських дипломатів в Москві. Розслідування про ймовірне втручання Росії в проведення минулорічних президентських виборів у США доручили надсекретному відділу ФБР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна