Порошенко і Меттіс у Мюнхені обговорили зміцнення обороноздатності України

 

Президент Петро Порошенко та міністр оборони США Джеймс Меттіс обговорили зміцнення обороноздатності України.
Як повідомляє прес-служба глави держави, зустріч відбулася в суботу, 17 лютого, в рамках Мюнхенській конференції з питань безпеки.

“Сторони обговорили подальші кроки з метою зміцнення оборонної стійкості України, а також відзначили пріоритетність розвитку стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном”, – йдеться в повідомленні АП.

Крім того, розмова стосувалася ситуації на Донбасі. Сторони висловили занепокоєння у зв’язку зі спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати мирний процес.

Порошенко висловив вдячність за важливі рішення американської влади у питанні зміцнення потенціалу Збройних сил та обороноздатності України.

“Останні рішення Вашингтона є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі, яка, за наявних у України нових оборонних можливостей, у рази збільшить ціну такої ймовірної агресії”, – підкреслив президент.

Своєю чергою глава Пентагону Меттіс підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів Америки у справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також відзначив великий прогрес, досягнутий Україною у реформуванні сфери безпеки та оборони.

У зустрічі також взяв участь спецпредставник президента США з питань України Курт Волкер.

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко написав у “Твіттері”, що зустріч Порошенка й Меттіса була “сильна” і “дуже позитивна”.

Як повідомляла “Новинарні“, 16-17 лютого Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Німеччині, де бере участь у 54-й Мюнхенській безпековій конференції.

На сьогодні заплановані зустрічі президента України з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, лідерами Польщі та Фінляндії.

Читайте також:
Полторак у США домовляється про надання Javelin

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна