Полторак у США домовляється про надання Javelin

 

Під час візиту до США, Міністр оборони України Степан Полторак зустрінеться і із Міністром оборони США Джеймсом Меттісом та керівниками Пентагону, а також керівництвом та офіцерами оперативно-стратегічного рівня Національного військового коледжу США.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Міністерство оборони України.

У прес-службі Міноборони розповіли  ІА УНІАН, що на зустрічі з керівництвом Пентагону Полторак обговорить питання постачання американського летального озброєння в Україну.

Нагадаємо, що 26 січня Полторак заявив, що після 2 лютого отримає інформацію про те, коли Збройні сили України отримають на озброєння протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Читайте також:

Муженко віддав розпорядження готуватися до прийому “Джавелінів”

Яворівський полігон провідав міністр армії США Марк Еспер

Також Степан Полторак зустрінеться із українськими волонтерами, які проживають у США та допомагають українській армії та журналістами урядової інформаційної агенції «Голос Америки».

Як інформувала “Новинарня“, 23 грудня представниця Держдепартаменту США Гедер Науерт заявила, що Сполучені Штати нададуть Україні летальне оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію РФ. Вона наголосила, що допомога Україні має винятково оборонний характер.
Того ж дня телеканал ABC з посиланням на джерела в Держдепі повідомив, що йдеться, в тому числі, про 210 протитанкових ракет Javelin і 35 пускових установок, загальна сума поставок оцінюється в 47 мільйонів доларів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна