Вхурделило: олімпійський Пхенчхан накрило ураганом, глядачів евакуювали

 

У південнокорейському Пхенчхані, в Олімпійському парку, почався ураган. Швидкість вітру посилюється, відбувається евакуація людей зі стадіонів та інших відкритих об’єктів. ЗМІ інформують про перших потерпілих.

В організаційному комітеті заявили, що Олімпіада-2018 стала найхолоднішою за останні двадцять років.

У Пхенчхані з першого дня Ігор, 9 лютого, було досить холодно і вітряно. У суботу, 10 лютого, температура впала до -23 градусів, через що були перенесені змагання гірськолижників.
Із 13 лютого на наступний день відклали жіночу індивідуальну гонку з біатлону, в якій Україна має медальні шанси. Також були перенесені деякі інші змагання, які проводять на відкритому повітрі.

Найскладніше ведеться самим спортсменам. В очікуванні початку змагань вони рятуються від морозу всіма доступними способами – користуються спеціальними зігріваючими наклейками для обличчя, закутуються в бафи й термоодяг. Проте це їх мало рятує, адже в Пхенчхані дме поривчастий крижаний вітер, що пронизує наскрізь, та хурделить.

Станом на 13:00 за київським часом 14 лютого медальний залік очолює Німеччина, на її рахунку 6 золотих медалей.
Україна наразі без нагород.

Читайте також:
“Ми не зимова країна”. Міністр спорту Жданов
– про те, чому Україна не може конкурувати на Олімпіаді-2018

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна