Бойовики “ЛНР” готові передати Україні тіло загиблого Дмитра Сискова

 

Бойовики “ЛНР” підтвердили особу загиблого військовослужбовця Збройних сил України, якого вони евакуювали в морг міста Кадіївка (колишній Стаханов) з району села Жолобок. Вони готові видати тіло представникам ЗСУ.

Як заявив на брифінгу в середу, 14 лютого, так званий “офіційний представник народної міліції ЛНР” Андрій Марочко, “завдяки українським волонтерам стало відомо, що це військовослужбовець 58-ї бригади Дмитро Сисков, 1980 року народження, уродженець міста Чернігова”.

“Хотілося б сподіватися, що командування ЗСУ не залишить родичів загиблого в їхній біді. Ми ж зі свого боку, дотримуючись норм міжнародного гуманітарного права, готові передати тіло українського військовослужбовця”, – заявив речник НЗФ Луганська, якого цитує підконтрольний сепаратистам сайт “ЛИЦ”.

Дмитро Сисков

Сторона бойовиків заявляє, нібито 12 лютого вони “припинили спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи” і троє військовослужбовців ЗСУ були вбиті. Один був доставлений у морг Кадіївки.

У Збройних силах України заявили про одного загиблого в районі селища Кримське – чернігівця Дмитра Сискова, позивний “Провідник” з 16 омпб 58 омпбр.

Бойовики порівнюють обставини бою під Кримським із боєзіткненням у тому ж районі 23 листопада 2017 року, коли група українських військових вийшли “в рейд” на інший бік Бахмутської траси, ближче до непідконтрольного смт Сентянівка (кол. Фрунзе).
Тоді загинули чотири бійці ЗСУ із того самого 16-го мотопіхотного батальйону 58 омбр (старший лейтенант Олександр Тюменцев, сержант Олександр Сухінін, молодший сержант Денис Кривенко, солдат Сергій Шевченко.). Один поранений армієць (Роман Фурсов) потрапив у полон, троє зазнали поранень. Ще двоє, яких спершу вважали також загиблими, зранку зуміли повернутися до своїх позицій.

Читайте також:
Україна передала в ОРЛО два тіла бойовиків – вихідців з Росії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна