Тіло бійця 16 омпб лишається в бойовиків “ЛНР”. Вони говорять про ще двох убитих

 

Тіло військовослужбовця ЗСУ Дмитра Сискова, загиблого в районі населених пунктів Кримське і Жованка 12 лютого, перебуває в морзі міста Кадіївка (колишній Стаханов) на непідконтрольній території Луганщини.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляють сепаратистські ЗМІ з посиланням на речника так званої “народної міліції” (армії) “ЛНР” Анатолія Марочка.

Дмитро Сисков

Раніше стало відомо, що молодший сержант 16-го мотопіхотного батальйону 58 омпбр, екс-боєць батальйону “Донбас” НГУ Дмитро Сисков “Провідник” загинув удень 12 лютого на Луганщині. Ім’я полеглого назвав Чернігівський обласний військкомат. Речник Міноборони з питань АТО згадував лише дату народження (1980 р.н.), не конкретизуючи також точне місце останнього бою українського воїна.

Сайт сепаратистів Луганська “ЛИЦ” 13 лютого пише, нібито напередодні ввечері “народна міліція ЛНР припинила спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи київських силовиків на територію республіки” і загинули троє військовослужбовців ЗСУ.

Інтернет-ресурс бойовиків подає фото закривавленого камуфляжу і татуювання на руці одного із загиблих, якого вони витягнули на свій бік.
Позивний “Провідник” і символ батальйону “Донбас” виказує в полеглому Дмитра Сискова.

Дмитро Сисков - камуфляж Дмитро Сисков - тату Дмитро Сисков - автомат
<
>
Татуювання у вигляді символу батальйону "Донбас" на руці загиблого Дмитра Сискова "Провідника"

“Тіло даного українського військовослужбовця було евакуйовано недалеко від наших позицій і доставлено в морг міста Стаханова. Даний військовослужбовець загинув в результаті кульових поранень несумісних з життям”, – зазначила медпрацівниця “армії ЛНР” Тетяна Хромкова.

Сепаратисти заявляють, нібито ще двоє ймовірно загиблих військовослужбовців ЗСУ знаходяться в лісосмузі, і “евакуація тіл неможлива, оскільки збройні сили України прострілюють дану місцевість”.

У Збройних силах України наразі не підтверджують дані про інших загиблих.

У зведенні штабу АТО за 12 лютого йшлося про одного загиблого і двох поранених.
У зведенні 13 лютого станом на 18:00 – без втрат.

Бойовики порівнюють обставини бою під Кримським із боєзіткненням у тому ж районі 23 листопада 2017 року, коли група українських військових вийшли “в рейд” на інший бік Бахмутської траси, ближче до непідконтрольного смт Сентянівка (кол. Фрунзе).
Тоді загинули чотири бійці ЗСУ із того самого 16-го мотопіхотного батальйону 58 омбр (старший лейтенант Олександр Тюменцев, сержант Олександр Сухінін, молодший сержант Денис Кривенко, солдат Сергій Шевченко.). Один поранений армієць (Роман Фурсов) потрапив у полон, троє зазнали поранень. Ще двоє, яких спершу вважали також загиблими, зранку зуміли повернутися до своїх позицій.

Читайте також:
“Трава чи бодун?” У 10-й бригаді спростували фейк “ЛНР”
про трьох дезертирів на БМП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна