“Трава чи бодун?” У 10-й бригаді спростували фейк “ЛНР” про трьох дезертирів на БМП

 

У Збройних силах України спростували повідомлення інтернет-ресурсів ОРДЛО про те, ніби троє військових 109-го батальйону 10 огшбр ЗСУ дезертирували, втікши з розташування на БМП.

“6 лютого в 109 батальйоні 10 окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ троє військовослужбовців на БМП самостійно покинули розташування частини. В даний час військовою службою правопорядку проводяться пошуки особового складу і техніки”, – писав сайт “Новороссия” та інші медіа сепаратистів з посиланням на заяву, яку зробив так званий “офіційний представник народної міліції (армії) ЛНР” Андрій Марочко.

Ця інформація набула поширення в російських та деяких європейських ЗМІ, зокрема в Болгарії.

У коментарі “Новинарні” офіцер 10-ї бригади, де нібито відбулася подія, Гліб Бабіч, зазначив: “Якщо бути гранично коротким – “повна х***ня”. Якщо докладніше, то бригада і конкретно 109-й бат неабияк поржали над новиною. Вранці нас з нею познайомили аж болгари”.

“Комбат 109-го стверджує, що ЛНР набагато обійшли весь світ по забористості трави”, – сказав Бабіч.

Інший представник 10-ї гірсько-штурмової бригади додав, що “речник армії “ЛНР” уже не вперше запускає в ЗМІ фейки, які не мають нічого спільного з дійсністю.

“Ми завжди зі сміхом слухаємо те, що нешановний пан Марочко говорить про нашу бригаду після чергового запою”, – зазначили в підрозділі.

Читайте також:
Ізя go. Пояснення перебіжчика:
чому Олег Попов із 93-ї бригади вбив побратима і втік в “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна