Відлуння Авдіївки. Суд арештував взводного 72 омбр Дмитра Балабуху, який вбив чоловіка на зупинці

 

Суд ухвалив запобіжний захід військовому 72-ї механізованої бригади ЗСУ Дмитру Балабусі у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців.
Командир взводу підозрюється в умисному вбивстві чоловіка на зупинці в Києві.

За повідомленням “Вартових Еспресо”, 10 лютого у Києві, на зупинці біля метро “Чернігівська”, у черзі на маршрутку виник конфлікт між двома чоловіками.
Чоловік, який стояв у черзі, зробив зауваження іншому пасажирові, що намагався сісти в автобус без черги. Після штовханини той, кому робили зауваження вдарив свого опонента ножем у серце.
Свідки викликали “швидку”, проте поранення виявилось смертельним.

Загиблим був шеф-кухар одного з одеських ресторанів Руслан Юрченко.

Згодом стало відомо, що нападником виявився військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил Дмитро Балабуха, який нещодавно повернувся з зони бойових дій на ротацію.

Керівник прес-служби 72 омбр ЗСУ Олена Мокренчук у “Фейсбуці” написала, що загиблий перший спровокував ветерана АТО.

“Кажуть люди, що Діма прийшов сідати на маршрутку, показав УБД – і тут на нього накинувся цей пасажир. Чомусь цього чоловіка обурило те, що Діма – АТОвець. Почав обзивати, штовхати, далі вдарив у грудину і виштовхав геть”, – йдеться в дописі представниці бригади.

У прес-службі також повідомляють, що Дмитро Балабуха в бою отримав тяжку черепно-мозкову травму під Авдіївкою, після тривалого лікування повернувся на фронт.  Після повернення в пункт постійної дислокації бригади в листопаді пройшов курс лікування в шпиталі та в рамках реабілітації досі приймав ліки.

У дописі Олени Мокренчук ідеться:

“Реально: ми в шоці…
Дімка… Спокійний, врівноважений, усміхнений хлопчина. Коли ми взнали про те, що сталося, – здорові дядьки, що не раз дивилися в очі смерті, просто плакали.
“Він же ніколи не нервувався, завжди був спокійний і відповідальний – інакше хіба б ми поставили його командиром взводу? Він постійно працював з людьми, починав з перших сходинок – солдат, сержант, а потім і на лейтенанта. Хіба дали б йому в підпорядкування людей, якби мали хоч найменший сумнів у ньому?” – кажуть командири, з якими Діма провоював всі чотири роки війни.
За нього писали журналісти, його ставили за приклад новоприбулим бійцям, ним пишалися рідні…
“Наш взводний був дуже врівноваженою людиною, ще й нам подавав приклад спокійного ставлення до найтяжчих ситуацій”, – кажуть його підлеглі”.

Читайте також:
Спеціальні центри — замість пиятик в санаторіях.
Що пропонує ветеранам АТО законопроект про реабілітацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна