Як у Білій Церкві урочисто зустрічали бійців героїчної 72-ї бригади. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У неділю, 5 листопада, Біла Церква урочисто вітала воїнів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які повернулися на місце постійної дислокації після виконання бойового завдання на сході України.

Про це повідомляє прес-служба Білоцерківської міськради.

Особовий склад військового підрозділу пройшов центральними вулицями Білої Церкви урочистим маршем, а мешканці міста вітали воїнів, дякували їм за захист і вручали квіти та синьо-жовті кульки.

Перед урочистою ходою відбулося шикування військовослужбовців на військовому майданчику та покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам бригади  на території військової частини.

Під час урочистого мітингу до присутніх звернувся перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенант В’ячеслав Назаркін. Від імені командувача СВ ЗСУ Сергія Попка він привітав бійців із поверненням із зони проведення антитерористичної операції та наголосив, що велика честь мати в командуванні сухопутних військ таку бойову бригаду, яка з гідністю та честю виконала свої бойові завдання, обов’язок перед Батьківщиною.

Командир 72 омбр, полковник Андрій Соколов, у своєму виступі відзначив, що всі військовослужбовці повернулися із зони АТО справжніми героями, а тепер, вперше за чотири роки з початку бойових дій на сході мають нагоду зібратися разом.

“Низка населених пунктів у зоні проведення АТО, які раніше були невідомими, стали символами мужності та військової майстерності українського війська. Ці бойові дії увійдуть у підручники з військового мистецтва українського війська. Герої 72-ї бригади не посоромили славного імені відважних козаків – Чорних запорожців”, – зауважив командир.

По завершенні урочистої частини на центральній площі міста відбувся концерт на честь військовослужбовців 72 омбр, у якому, зокрема, взяли участь гурти “Антитіла”, “Брати Гадюкіни”, “Ярмак”, Христина Панасюк тощо.

Ветеран УПА Теодор Дячун зустрічає бійців бригади

Зустрічати бійців 72-ї бригади, що поверталися в місце постійної дислокації, у Білій Церкві почали ще 28 жовтня, коли до міста прибув перший ешелон із воїнами.

Бригада протягом року утримувала позиції в районі міста Авдіївка Донецької області, на промзоні та на шахті “Бутівка”. Як повідомляла “Новинарня“, за цей час 72 омбр втратила загиблими десятки бійців та офіцерів.

Найгарячіший період припав на січеньлютийберезень 2017 року, коли 72 омбр зайняла та ціною значних втрат утримала передову позицію бойовиків “ДНР” “Алмаз-2” на промці. Її перейменували на честь позивного капітана Андрія КизилаГероя України, полеглого в тих боях – “Орел”.
Під час перебування в районі Авдіївки 72-га окрема механізована бригада отримала почесне найменування – імені Чорних запорожців.
Також 72-га бригада відкрила біля промзони меморіал на честь загиблих у цьому районі воїнів та приручила лисицю.

22 жовтня верховний головнокомандувач із міністром оборони побував в Авдіївці, де зустрівся зокрема з військовими 72-ї бригади, провів нараду щодо оперативної ситуації на фронті, вручив державні нагороди.

Фото – прес-служба Білоцерківської міськради та ФБ Ірини Геращенко

Читайте також:
У зоні АТО – найбільша ротація: одночасно виходять чотири бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна