Проукраїнський Шульц відмовився від посади глави МЗС Німеччини

 

Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц відмовився бути міністром закордонних справ у новому уряді Ангели Меркель.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на німецькі ЗМІ.

На Шульца чинився тиск у лавах його власної партії, оскільки одразу після виборів він заявив, що в жодному разі не працюватиме в уряді Меркель. Натомість по завершенні коаліційних переговорів стало відомо, що він обійме посаду міністра закордонних справ у її кабінеті.

Чинний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель розкритикував Шульца та керівництво партії за його усунення з посади. Габріель заявляв, що керівництво партії має повне право заміщати міністрів, але йому не сподобалося, як це було зроблено.

Раніше Шульц нібито запевнив Габріеля, що він збереже свою посаду міністра закордонних справ у новому уряді.

Сам Шульц сьогодні, 9 лютого, підтвердив та пояснив свою несподівану відмову від посади міністра закордонних справ у новому уряді.

62-річний політик заявив, що вважає внутрішньопартійні дискусії довкола його кандидатури загрозою успішному схваленню коаліційної угоди на партійному з’їзді СДПН 4 березня, повідомляє Die Welt.

“Тому я заявляю про свою відмову приєднатися до федерального уряду і в той же час щиро сподіваюся, що це закінчить кадрові дебати у лавах СДПН. Ми всі творимо політику заради людей цієї країни. Це означає, що мої особисті амбіції стоять нижче інтересів партії“, – написав Шульц у своєму “Твіттері”.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 лютого блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів і Соціал-демократична партія Німеччини домовилися про формування коаліції, поклавши край політичній непевності, що тривала чотири місяці. Проте для того, щоб коаліційна угода набула чинності, її мають затвердити ще й рядові партійці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна