“Під глибоким враженням”. У Кнесет Ізраїлю внесли проект про визнання Голодомору геноцидом українців

 

У Кнесет Ізраїлю внесли законопроект, який визнає голод в Україні 1932-33 років актом геноциду та оголошує 6 грудня офіційним днем пам’яті жертв Голодомору.

Як передає “Новинарня“, проект вніс депутат від центристської коаліційної партії “Кулану” Акрам Хасон, повідомляє видання Newsru.co.il.

У поясненнях до закону стверджується, що Голодомор був спланований “радянською владою, аби завдати удару по українській нації та українській національній ідентичності”.

Акрам Хасон

В оточенні депутата Акрама Хасона пояснили, що ідея законопроекту виникла в нього після візиту в Україну із делагацією депутатів Кнесету від комісії з питань внутрішніх справ у грудні 2017 року.

“Депутат Хасон відвідав музей Голодомору та був глибоко вражений, і це спонукало його ініціювати цей закон”, – заявили наближені депутата в коментарі виданню.

Радіостанція “Галей ЦАХАЛ” повідомила з посиланням на анонімні джерела в МЗС Росії, що Москва розгнівана цією ініціативою депутата Хасона і загрожує різким погіршенням відносин з Ізраїлем, якщо законопроект буде затверджений Кнесетом.
На сайті російського зовнішньополітичного відомства ця інформація відсутня.

Як відомо, раніше група українських громадських діячів передала групі депутатів Кнесету під час їх візиту в Україну звернення з проханням визнати Голодомор актом геноциду.

Читайте також:
Під час візиту в Ізраїль Гройсман порушив питання
визнання Голодомору геноцидом

Порошенко виступив за запровадження відповідальності за невизнання Голодомору

Це потрібно живим.
Стартує сайт “Голодомор 1932-1933: родинні історії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна