Порошенко виступив за запровадження відповідальності за невизнання Голодомору

 

Президент Петро Порошенко заявив про необхідність ухвалення закону щодо запровадження відповідальності за невизнання Голодомору та Голокосту.

Про це він сказав у суботу, 25 листопада, в Києві під час жалобних заходів у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів.

“Наші нащадки завжди мають пам’ятати, що то був не просто штучний голод, а ретельно спланований Голодомор. Ба більше – геноцид, за всіма ознаками, як їх визначено в Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року”, – наголосив Порошенко, якого цитує прес-служба пезидента.

“Я думаю, настав час і нам самим ухвалити закон про відповідальність за невизнання цих двох безпрецедентно жахливих трагедій (Голодомору та Голокосту – “Н”). Для чого? Щоб ті, хто житимуть після нас, дотримувалися закону України про визнання Голодомору геноцидом українського народу”, – заявив глава держави.

Порошенко нагадав, що на сьогодні 14 країн на рівні парламентів визнали Голодомор в Україні 1932-33 років геноцидом.

Петро Порошенко на вшануванні жертв Голодомору, 26.11.2017. Фото: АП

Як відомо, в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв великого голоду 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років.
Наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – зафіксований законом геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР.
За даними Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи, втрати населення в Україні через надсмертність під час Голодомору в 1930-х роках становили 3,9 млн осіб.

Читайте також:
Португальський парламент прийняв аж дві заяви щодо визнання Голодомору. ПОДРОБИЦІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна