Бригади ЗСУ не отримають імена Виговського та Коновальця. ВИПРАВЛЕНО

 

ВИПРАВЛЕНО о 20:24

На державному рівні тривало обговорення присвоєння почесних найменувань військовим частинам Збройних сил України: 58-й окремій мотопіхотній бригаді – імені гетьмана Івана Виговського, 59-й окремій мотопіхотній бригаді – імені Євгена Коновальця.

Про це повідомив військовий аналітик Геннадій Карпюк у блозі на сайті “Цензор”.

Утім наразі від цієї ідеї відмовилися, уточнив згодом радник заступника голови АП Василь Павлов.

Іван Виговський (1608-1664) — український військовий, політичний і державний діяч, гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави в 1657-1659 рр., великий князь Руський 1658-1659 рр. Розбив московське військо у битві біля Конотопа.

Євген Коновалець (1891-1938) — полковник Армії УНР, командант Української військової організації, командир Куреня Січових Стрільців, надалі – голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН (з 1929), один із ідеологів українського націоналізму.

“Звісно, військові мають ті всі ініціативи перетравити, звикнути до нових речей – прапорів, шевронів, гасел тощо. І так відбуватиметься далі, поки ми не проведемо повний ребрендинг війська. Приміром, один із окремих полків Сил спеціальних операцій готується отримати почесне найменування Князя Святослава Хороброго. Також непересічного значення у цій справі має доля поданого 22 січня на розгляд Верховної Ради законопроекту про правонаступництво України відносно УНР”, – як пише Карпюк, про це заявляв Василь Павлов – радник заступника голови адміністрації президента України, який більшу частину діяльності присвячує “впровадженню буквально тектонічних зрушень у національній військово-історичній науці”.

“Сьогодні на сайті “Цензор.нет” було опубліковано матеріал, який базується на кількох інтерв’ю, взятих у мене протягом серпня 2017 – січня 2018 року. На превеликий жаль, у цьому матеріалі є кілька помилок, які б я просив виправити…. Названі у статті почесні найменування 58-ї та 59-ї бригад наразі не обговорюються, це інформація є застарілою і не відповідає дійсності”, – написав Павлов у “Фейсбуці”.

Як інформувала “Новинарня“, з нагоди Дня Незалежності 2017 року 72-га окрема механізована бригада ЗСУ отримала ім’я Чорних запорожців, 24-та бригада – короля Данила.
Окремий президентський полк отримав почесне найменування “імені гетьмана Богдана Хмельницького”, а Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації” – імені Героїв Крут.
Ппочесне найменування “Броди” присвоєно 16-й окремій бригаді армійської авіації, “Сіверська” присвоєно 1-й окремій танковій бригаді, “Кам’янець-Подільська” – 48-й інженерній бригаді.

Також анонсувалося, що 93-тя окрема механізована бригада отримає почесне найменування “Холодний Яр”.

Читайте також:
Почесні стяги поруч з бойовими. ССО і бригада короля Данила
отримали “брендову” символіку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна