Нацбанк оцінює зростання ВВП України-2017 більш як у 2%

 

Національний банк України оцінює зростання ВВП за підсумками 2017 року в 2,1%.
Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, опублікованому на сайті банку.

“У 2017 році зростання ВВП оцінений в 2,1%”, – сказано в повідомленні.

За оцінкою центробанку, основним драйвером економічного зростання в 2017 році стало збільшення внутрішнього попиту за рахунок збільшення заробітних плат в умовах підвищення мінімальної зарплати.

Разом з тим, у другій половині року внутрішній попит з боку домогосподарств несуттєво уповільнився, що було компенсовано зростанням витрат державного сектора.

У промисловості у IV кварталі спостерігалося зростання обсягів виробництва у машинобудуванні, хімічній та металургійній промисловості, виробництві готових металевих виробів, що майже повністю компенсувало падіння у добувній промисловості та виробництві електроенергії на тлі розриву виробничих зв’язків з неконтрольованими територіями Донбасу, констатують аналітики НБУ.

При цьому в останньому кварталі минулого року сільське господарство продемонструвало падіння на тлі зменшення обсягів виробництва в тваринництві та низької врожайності пізніх зернових і технічних культур.

“В результаті зростання реального ВВП в IV кварталі 2017 року сповільнився, а загалом за рік був оцінений у 2,1%”, – підкреслили в Нацбанку.

Як відомо, Кабмін прогнозував зростання економіки в 2017 році на рівні 1,8%, МВФ – на рівні 2%.

Національний банк України поліпшив прогноз зростання економіки України на 2018 рік до 3,4% (із 3,2%, прогнозованих раніше), і погіршив прогноз інфляції на поточний рік до 8,9% з 7,3%.

Читайте також:
ВВП в Україні за півріччя зріс на 2,5%

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна