ВВП в Україні за півріччя зріс на 2,5%

 

Валовий внутрішній продукт України в січні-червні 2017 року зріс на 2,5%.
Про цей йдеться в аналітичному матеріалі, опублікованому на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає УНІАН.

“У цілому в січні-червні 2017 року зростання ВВП оцінюється Мінекономрозвитку орієнтовно на рівні 2,5%”, – сказано в матеріалі.

У МЕРТ прогнозують, що продовження процесів реформування економіки і поліпшення ділових очікувань, зростання споживчої активності при збільшенні рівня заробітних плат, зростання цін на окремих світових товарних ринках (металу, залізної руди, мінеральних добрив, кукурудзи) в комплексі зумовлять позитивну динаміку в деяких галузях реального сектору економіки за підсумками січня-вересня 2017 року.

Проте зазначене зростання буде частково знівельовано більш стриманою динамікою сфери послуг.

В цілому за підсумками січня-вересня Мінекономрозвитку очікує уповільнення зростання ВВП, у тому числі враховуючи ефект значної бази порівняння минулого року.

За даними Держстату, в річному вираженні – у порівнянні з першим кварталом 2016 року – ВВП України в першому кварталі 2017 року зріс на 2,5%.

За прогнозами НБУ, зростання ВВП України в 2017 році очікується на рівні 1,9%, в 2018 році – на рівні 3,2%, в 2019 році – на рівні 4%.

Міжнародний валютний фонд очікує зростання ВВП України в 2017 році на 2%, в 2018 – на 3,2%, в 2019 – на 3,5%.

Мінекономрозвитку прогнозує зростання ВВП в 2017 році на рівні 1,8%.

Читайте також:
ВВП України І кварталу зріс на 2,4%

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна