Шмигаль: у 2024 році Україні знадобиться близько $42 млрд, щоб закрити дефіцит бюджету

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наступного року Україна потребуватиме близько 42 млрд доларів фінансової підтримки, щоб закрити дефіцит бюджету.

Про це він сказав під час виступу на щорічних осінніх зборах Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

За його словами, дефіцит бюджету у 2024 році складе близько 21% ВВП.

“Міжнародна підтримка — один з основних факторів, що допоміг Україні вистояти проти повномасштабної російської агресії. Розраховуємо на підтримку партнерів, яка дозволить Уряду виконувати основні соціальні зобов’язання: виплачувати пенсії, зарплати лікарям та вчителям, допомагати тим, кому росія зруйнувала домівки”, – заявив прем’єр.

Шмигаль зазначив, що всі зібрані податки Україна направляє на безпеку й оборону, і саме на приватному секторі тримається українська армія.

Прем’єр подякував усім країнам-партнерам та міжнародним фінансовим організаціям за підтримку, яку вони надали нам протягом повномасштабної війни.

Читайте також:
Рада додатково спрямувала 300 млрд на оборону: ухвалено закон про зміни в бюджет-2023

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна