Естонія надаватиме Україні підтримку розміром 0,25% від власного ВВП

Естонія виділятиме на військову підтримку України протягом чотирьох років по 0,25% валового внутрішнього продукту країни.

Про це повідомила прем’єр-міністерка країни Кая Каллас у вівторок, 27 лютого.

“Довгострокова військова підтримка України Естонією протягом наступних чотирьох років становитиме 0,25% від нашого ВВП. Закликаємо всі інші держави, що підтримують Україну, взяти на себе аналогічне зобов’язання”, – цитує Каллас агентство “Інтерфакс”.

Таку заяву Каллас зробила на зустрічі глав держав і урядів у Парижі.

На її думку, для допомоги Україні необхідно діяти просто зараз, адже наша держава потребує зброї.

“Ми не можемо гаяти час, тому що Україна насамперед потребує термінової допомоги зі зброєю. Я сподіваюся, що нещодавнє рішення Данії відправити всі свої боєприпаси в Україну надихне інших. Ми також маємо подивитися, яку допомогу можна отримати на світовому ринку, як це вже зробили чехи”, – зазначила прем’єрка.

Вона додала, що країни Заходу мають ресурси, економічну міць і знання, тому “разом ми можемо допомогти Україні виграти”.

Читайте також:
Естонія долучилася до операції Interflex з підготовки українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна