Батьки курсанта ХНУПС Зобніна заявляють, що його вбили, – ЗМІ

 

Родичі загиблого харківського курсанта Дмитра Зобніна заявляють, що мають відомості про насильницьку смерть хлопця та фальсифікацію доказів його самогубства.

Про це повідомляє видання “ГородХ”.

“Брат був у морзі і бачив на власні очі сліди від трьох кульових поранень. Також у Діми збиті руки і на животі в районі апендициту – пляма бурого кольору. Можливо, був удар ножем, але там все заклеєно і розглянути неможливо”, – розповів дядько загиблого Андрій Зобнін.

Як відомо, 19-річний третьокурсник Харківського національного університету повітряних сил ім. Кожедуба Дмитро Зобнін загинув пізно ввечері 28 січня. Хлопець заступив у внутрішню варту, а о 23:00 його мертве тіло знайшли на третьому поверсі.
Як писала “Новинарня“, поліція розслідує смерть курсанта за ч. 1 ст. 115 ККУ (“умисне вбивство”) з приміткою “самогубство”.

“Мені дали нібито передсмертну записку, в якій написана якась маячня зі звинуваченнями керівництва вишу і країни. Але почерк не була Дімчин. Що кажуть у виші? Взагалі нічого! Із сином в караулі були хлопці, але вони сказали, що ніяких пострілів не чули. Або їм так наказали”, – розповів “ГХ” батько загиблого курсанта Сергій Зобнін.

Родичі вважають, що Дмитра вбили. Здогадки нібито підтверджує і довідка з моргу, яку 30 січня видали судмедексперти після огляду тіла.
“Видали висновок про причини смерті. У ньому написано – “наскрізні вогнепальні кульові поранення голови і грудної клітини”, – розповів батько.

Зобнін-старший звернувся із заявою до військової прокуратури, припускаючи, що сина могли вбити, бо, можливо, він “побачив або почув щось, що не повинен був знати”. Батько просить “притягнути до відповідальності солдатів, які були в караулі 28 січня 2018 року з 15:00, і негайно провести експертизу на наявність в їх організмах алкоголю і наркотиків, а також виявити сліди від пороху на одязі”.

Прошу негайно відреагувати, тому що справу хочуть зам’яти”, – написав Сергій Зобнін у заяві.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна