Україна віддала “ДНР” помилувану сепаратистку з каліцтвами і немовлям

 

У неділю, 21 січня, українська сторона передала представникам ОРДО громадянку з інвалідністю, помилувану указом президента Петра Порошенка.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила уповноважена президента з питань Донбасу, член гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко з посиланням на Банкову й СБУ.

“…На КПВВ “Майорськ” відбулася передача жінки, напередодні помилуваної президентом задля продовження процесу звільнення заручників”, – написала Геращенко в “Фейсбуці”.

“Ця жінка звернулася до президента з проханням про помилування, повністю визнала свою провину, вона отримала важкі каліцтва під час скоєння злочину, в неї ампутовані кінцівки і є немовля. Президент пішов на гуманітарний крок помилування – задля звільнення наших заручників”, – розповіла уповноважена.

“Тепер в найближчі дні ми чекаємо, згідно досягнутої в рамках роботи гуманітарної Мінськоі групи домовленості, передачі українській стороні нашого військового”, – написала Геращенко, відмовившись наводити інші деталі й прізвища.

“Також працюємо над позитивними новинами для всіх інших новин наших заручників, маємо доручення від президента, що чергова хвиля звільнення наших має відбутися якнайшвидше. Докладаємо всіх зусиль. І сподіваюся – так і буде”, – додала вона.

Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко анонсувала помилування президентом “громадянки К.”, яка скоїла злочин проти України.
20 січня вона заявляла, що глава держави вже помилував цю особу, що має сприяти подальшому процесу звільнення українців.

Читайте також:
Порошенко зустрівся з главою УПЦ МП з приводу наступного обміну полоненими

Путін і Медведчук обговорили другу “серію” обміну полоненими
між Києвом і ОРДЛО

Як повідомляла “Новинарня“, 27 грудня біля Горлівки відбувся великий обмін полоненими й утримуваними особами між Україною й ОРДЛО. Було звільнено 74 особи (зокрема 32 військовослужбовці), які перебували в полоні на непідконтрольних територіях Донбасу. Із них в Україну прибули 73 людини.
У свою чергу Україна передала на Донбас 233 особи – замість 306, що планувалися початково. Зокрема, багато громадян після “юридичної чистки” відмовилися їхати в ОРДЛО.
Україна відмовилася передавати бойовикам громадян Росії та деяких інших іноземців.

Щоб провести обмін, українській стороні слід було прийняти правові рішення щодо сепаратистів і бойовиків, які вже засуджені або щодо яких розслідуються кримінальні справи.
У зв’язку з цим 9 грудня відбулася нарада в генпрокурора. 14-15 грудня стали надходити численні повідомлення про рішення судів та прокуратури щодо ув’язнених, підсудних та підозрюваних сепаратистів  і громадян РФ, яких планують обміняти в ОРДЛО.
Зокрема, 20 грудня у Харкові після вироку суду про 5 років позбавлення волі за “законом Савченко” на волю випустили “антимайданівця” Юрія Апухтіна.

Після обміну 27 грудня СБУ заявляла, що в ОРДЛО перебувають ще 103 незаконно ув’язнені українці.

У січні почалася нова “юридична чистка” для наступного обміну.
15 січня СБ України також повідомила про судові вироки, винесені місцевими судами поплічникам “ДНР”.

18 січня в Мінську відбулася зустріч в рамках ТКГ та обмін списками утримуваних осіб для наступних звільнень.

Читайте також:
Рішення щодо обміну полонених приймає безпосередньо Порошенко, – Медведчук

Новий обмін полоненими: в Донецьку штампують вироки
“шпигунам і зрадникам”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна