Суди в Рівному й Черкасах дали реальні терміни ув’язнення поплічникам “ДНР”

 

Рівненський міський суд засудив до п’яти років позбавлення волі інформатора терористичної організації “ДНР”, а в Черкасах суд дав бойовикові “ДНР” рік ув’язнення.
Про це 15 січня повідомляє прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що у 2016-2017 роках мешканець Волноваського району [Донецької області] збирав відомості про дислокацію та переміщення підрозділів сил антитерористичної операції поблизу лінії розмежування. Отриману інформацію злочинець телефоном передавав бойовикам.
Співробітники СБ України задокументували, що координати, які інформатор надавав терористам, використовувалися бандугрупованнями для обстрілів позицій Збройних сил України.
Наприкінці вересня 2017 року правоохоронці затримали злочинця за місцем його проживання. Суд визнав затриманого винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України”, – ідеться в повідомленні СБУ про долю зловмисника, якого посадили на 5 років.

Повідомляється також, що у 2016 році мешканець Золотоніського району Черкаської області був завербований спецслужбами РФ до незаконного збройного формування – так званого “9-го полку морської піхоти ДНР”.
У березні 2017 року співробітники СБУ затримали бойовика під час перетину державного кордону України з Росією.

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав злочинця винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

Читайте також:
Нова “агентура ДНР” для обмінного фонду: вчительку та пенсіонера МВС
з Донеччини арештували за допомогу терористам

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна