Vodafone поновив роботу в ОРЛО. Натомість “ДНР” роботу оператора блокує

 

Мобільний оператор “Vodafone Україна” відновив зв’язок на тимчасово неконтрольованій території Луганської області.
Про це 19 січня повідомив сайт компанії.

“Ремонтні роботи з відновлення зв’язку на сході України завершено. У Луганській області послуги зв’язку надаються в повному обсязі. У Донецькій області мережа не працює з невідомих для нас причин. Є ймовірність того, що обладнання виведено з ладу або відсутнє електропостачання”, — сказано в повідомленні.

У свою чергу Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила поновлення послуг мобільного зв’язку Vodafone для ОРЛО.

“Мережа цього мобільного оператора не працювала понад тиждень, унаслідок чого багато місцевих жителів були відрізані від друзів і родин, а також служб на іншому боці лінії зіткнення.
Відновлення зв’язку стало можливим після проведення на лінії зіткнення ремонтних робіт за сприяння та моніторингу СММ ОБСЄ.
Роботи тривали упродовж трьох днів поблизу Веселої Гори, що на півночі Луганської області”, – повідомили в місії.

 

Як повідомляла “Новинарня“, 11 січня мобільний оператор “Vodafone Україна”, який єдиний надавав послуги зв’язку ОРДЛО з рештою України, перестав працювати на окупованих територіях Луганської і Донецької областей. Це спричинило хвилювання серед населення ОРДО та переселенців, у яких залишаються родичі на окупованій території.

Бойовики і сепаратисти “ДНР” заявляють, нібито кабель зв’язку пошкодили ЗС України біля окупованої Оленівки.

Наразі в ОРДО діє тільки сепаратистський оператор мобільного зв’язку “Фенікс”, який не дає змоги телефонувати в Україну. За даними онлайн-ресурсів “ДНР”, через відсутність альтернативи жителі ОРДО кинулися купувати стартові пакти “Фенікса”, і за цей час абонентами стали сто тисяч осіб.

Також у Донецьку повідомляють про зростання числа бажаючих користуватися стаціонарним телефонним зв’язком підприємства “Комтел” – “віджатої” філії “Укртелекому”.

Читайте також:
“Мобільна” криза “ДНР”: Vodafone хоче ремонтувати кабель,
Захарченко – “віджимати” Vodafone

Розпач і гнів, але не в той бік: ОРДЛО залишилось
без останнього українського мобільного оператора

Сепаратисти ОРЛО встановили драконівські тарифи на дзвінки в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна