Сепаратисти ОРДО поновили роботу “віджатого” в Ахметова фіксованого телефонного зв’язку

 

На окупованій території Донеччини відновили фіксований телефонний зв’язок більш ніж 180 тисячам абонентів компанії “Укртелеком”, яка була “націоналізована” рішенням ватажків “ДНР” 1 березня.
Про це 13 березня повідомив сайт сепаратистів Донеччини ДАН, цитуючи Дмитра Костюченка – директора так званого “державного підприємства «Комтел»”.

Як інформувала “Новинарня“, “Укртелеком”, що належить структурам Ріната Ахметова, припинив надавати послуги в ОРДО 1 березня, одразу після введення “зовнішньої адміністрації” на інші “націоналізовані” підприємства групи Ахметова.

“Станом на 13 березня забезпечена стабільна робота більш ніж 180 тисячам абонентів фіксованого зв’язку з можливістю здійснювати дзвінки по території республіки. Дана робота виконана на 100 відсотків”, – сказав Костюченко.

Водночас так званий “міністр зв’язку ДНР” Віктор Яценко визнав, що для ОРДО залишаються недоступними стаціонарні дзвінки в Росію, а інтернет-трафік отримують менше третини абонентів “колишнього Укртелекому”.

Як відомо, сепаратисти з “ДНР” 7 березня оголосили про створення власного “держпідприємства” “Комтел” на базі відділення “Укртелекому”.
“Укртелеком” Донецька припинив свою роботу “у зв’язку з введенням зовнішнього управління”.

“Майже всі співробітники, а саме – 938 осіб, увійшли до складу нової компанії. Того ж дня вони отримали першу зарплату від республіканської влади”, – зазначає ДАН.

Читайте також:
Від “Лайфа” до Засядька. Бойовики “ДНР” оприлюднили
список віджатих підприємств

“ДНР” не “відіжме” горлівський “Стирол” через зв’язки Фірташа в Росії, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна