Порошенко заанонсував особливості держоборонзамовлення на 2018 рік

 

Президент Петро Порошенко заявив, що в державному оборонному замовленні на 2018 рік кількість протитанкового озброєння збільшиться вчетверо, антиснайперських комплексів – вдесятеро, а кількість безпілотних літальних апаратів – у чотири з половиною рази.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це Порошенко сказав у середу, 17 січня, під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

“Сьогодні можу сказати, що протитанкове озброєння, його кількість збільшується в чотири рази. І все це має бути безпосередньо в АТО. Ми не маємо аж ніяк знижувати рівень боєздатності наших частин… Це мають бути новітні протитанкові комплекси, причому як українського виробництва – «Стугна», інші, так і іноземного виробництва”, – сказав Петро Порошенко.

Президент акцентує увагу на тому, що завдяки продуктивній роботі влади Україна отримає протитанкові комплекси від США, причому профінансує поставку американська сторона.

“Друга позиція, яка пріоритетно була поставлена воїнами – це засоби радіоелектронної боротьби. У нас має бути можливість захистити українські позиції від ворожих безпілотних літальних апаратів і забезпечити радіоелектронну підтримку діяльності наших військ”, – підкреслив Порошенко.

Глава держави наголосив, що у державному оборонному замовленні втричі збільшені витрати на закупівлю найсучасніших засобів РЕБ, причому як українського, так і іноземного виробництва.

Президент зазначив: “Дуже ефективно напрацьована технологія використання безпілотних літальних апаратів, координація із нашими системами артилерії та розвідки. І кількість БПЛА у нас буде збільшена у 4,5 рази”.

“Можу наголосити, що забезпечення антиснайперськими комплексами буде збільшено у 10 разів”, – додав Порошенко.

Читайте також:
Генштаб нарешті наважився включити в держоборонзамовлення
800 ПТРК і 500 БПЛА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна