Посол України в Чехії прокоментував результати першого туру президентських виборів

 

Після президентських виборів політика Чехії щодо України не зміниться, незалежно від їх результату.
Таку думку висловив посол України в Чехії Євген Перебийніс, повідомляє “Радіо Свобода”.

За словами дипломата, зовнішню політику Чехії визначає, в основному, уряд, а президент має більше представницькі функції.

“Нинішній уряд на чолі з Андреєм Бабішем, який наступного тижня буде змагатися за отримання довіри у парламенті, у принципі, вже декларував свою позицію щодо України, щодо підтримки України”, – зауважив Перебийніс.

Як повідомляла “Новинарня“, в другий тур президентських виборів у Чехії, що відбудеться 26-27 січня, вийшли чинний глава держави Мілош Земан, який балотується на другий термін, а також колишній глава Академії наук Чехії Їржі Драгош.

У голосуванні 12-13 січня взяли участь 61,7992% виборців.

Мілош Земан отримав 38,55 % голосів, ліберал Іржі Драгош – 26,60%. При цьому підтримка проросійського євроскептика Земана виявилася навіть нижчою, ніж прогнозували соціологи.

Павел Фішер, колишній посол Чеської Республіки у Франції, набрав 10,23%, Міхал Горачек, колишній власник лотерейної компанії, поет-пісняр, письменник, журналіст – 9,18%, Марек Гілшер, лікар і фахівець з міжнародних відносин – 8,83%, екс-прем’єр Мірек Тополанек – 4,30%.

Інші три кандидати набрали менше 2%.

Читайте також:
Рецидивістка з Femen: киянку Діаш арештували в Чехії за напад на президента. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна