Доба АТО: шість обстрілів, била артилерія, один травмований. ОНОВЛЕНО

 

Друга половина минулої доби, 13 січня, починаючи з 15.30, минула без порушення режиму припинення вогню. Вздовж усієї лінії розмежування сторін не було зафіксовано жодного обстрілу.
Натомість вчора вдень російсько-окупаційцні угруповання – вперше у цьому році та вперше за час новорічно-різдвяного перемер’я – грубо порушили Мінські домовленості і застосували по позиціях Збройних сил України, окрім піхотного озброєння та мінометів, ще й артилерійські системи.

Унаслідок ворожих обстрілів не загинув жоден український воїн, проте один захисник зазнав бойової травми. Військові лікарі кваліфікують стан здоров’я військовослужбовця як задовільний.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

ОНОВЛЕНО. Український військовий отримав бойове поранення внаслідок обстрілу Верхньоторецького, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Максим Праута на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Донецькому напрямку противник вів вогонь з артилерійської установки калібру 122 мм, важких мінометів та гранатометів біля Водяного, що на Приазов’ї. Біля Павлополя бойовики здійснили обстріл наших позицій зі 120-мм мінометів. Крім того, важкі міномети, гранатомети та ПТРД ворог застосував у районі шахти Бутівка, а 82-мм міномети і стрілецьку зброю – неподалік Кам’янки. З гранатометів різних видів та стрілецької зброї незаконні збройні формування прицільно стріляли біля Верхньоторецького.

На Луганському напрямку зафіксовано п’ять розривів від міномету калібру 82-мм довкола Новолуганського.

Учора близько 19-ї години російсько-терористичні війська також відкрили вогонь з боку н.п. Октябр, що на непідконтрольній Україні території.
Обстріл бойовики здійснили із зенітної усановки ЗУ-23 та гранатомета АГС-17 у напрямку опорного пункту, що перед КПВВ “Гнутове”, де несуть службу військовослужбовці Держприкордонслужби. Гранати розірвалися за 20‑50 м від опорного пункту, повідомили в прес-службі ДПСУ.
Постраждалих немає, інфраструктуру не пошкоджено. Прикордонники у відповідь вогонь не відкривали.

Загалом, минулої доби зафіксовано шість обстрілів укріплень ЗС України з боку бойовиків.
У одному випадку українські захисники були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Читайте також:
2017 рік АТО був “гарячішим”, ніж 2016-й, і нинішнє перемир’я зірване, – Хуг

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна