“Живцем спалили”. На британському острові знайдений мертвим волонтер УДА Мік Альпс. ФОТО

Мік Альпс, волонтер УДА

На острові Гернсі (володіння Британської корони в протоці Ла-Манш) поліція виявила спалений автомобіль з останками – імовірно, загиблим Мікусом Альпсом – громадянином Латвії, який був бійцем та волонтером УДА (Української добровольчої армії).

Як передає “Новинарня“, про знайдене авто поліція Гернсі повідомила в п’ятницю, 12 січня, при тому що 33-річний Мікус Альпс зник попереднього тижня.

Спалене “Вольво” із гаданими рештками людського скелета на сидінні водія виявили в районі затоки Петі Бо (Petit Bot) в окрузі Сен-Мартен, що на південному сході острова.

Для ідентифікації останків проводять судово-медичну експертизу.

Поліція також заявила, що “виявилося важко” з’ясувати, хто володіє транспортним засобом, який настільки пошкоджений в результаті пожежі, передає BBC.

Фото: поліція Гернсі

Там часом 8-й окремий батальйон Української добровольчої армії “Аратта” на своїй сторінці у “Фейсбуці” 13 січня оприлюднив заяву, в якій ідеться про те, що “в центрі Європи (…) сталось вбивство бійця” цього підрозділу Міка Альпса, друга Міка, який був добровольцем в складі батальйону протягом останніх двох років.

“Катували, вбили, прив’язали та спалили у машині, яку Мік віз для військових потреб батальйону”, – сказано в повідомленні.

“Вбивство на островах, де населення менше 70 тисяч, звідки важко швидко втекти, де всі знають один одного, – то резонансна подія.
Сицилійська мафія – дитячий садок порівняно з тими методами, які використовує Кремль для реалізації своїх імперських цілей. Для них немає різниці, де вбивати – чи на сході України чи в центрі Європи. Й вони не зупиняться”, – заявили в добровольчому підрозділі, яким керує Дмитро Ярош.

Батальйон “Аратта” поширив відео з інтерв’ю Міка Альпса, яке він дав на Донеччині, розповівши, чому він допомагає українським добровольцям у війні проти російських агресорів:

Командир батальйону Андрій Гергерт “Червень” у свою чергу заявив, що чекав Альпса із новою допомогою.

“Він допомагав нам, воював із нами, днями я мав зустріти його на кордоні – Мік віз машину, броніки, термобілизну”, – засвідчив Червень.

“Не маю сумнівів, що то (вбивство – “Н”) зробили московити. Мік неодноразово говорив, що йому погрожували за його участь в україно-московській війні. Сьогодні такі їх методи в центрі Європи.
Сподіваємось, що ця страшна смерть, це резонансне нахабне вбивство не залишиться непоміченим європейською спільнотою. Московія не зупиниться ні перед ким, й ні перед чим у досягненні своїх імперських цілей”, – сказав Гергерт.

“Друг Мік! Ти був сміливий воїн, ніколи не приховував своїх поглядів, завжди й усюди говорив правду людям про події в Україні. Для нас – ти загинув на полі бою, поруч з усіма хлопцями, що поклали свої голови в цій страшній війні, твоя мужність й наполегливість були й на завжди залишаться прикладом для нас та прийдешніх поколінь. Схиляємо голови…” – ідеться в дописі на сторінці 8-го батальйону УДА.

Варто зазначити, що на сторінці Міка Альпса у “Фейсбуці” з березня 2017 року стоїть фото з українськими танкістами і підписом: “Ти добре спиш, Європо?”

Читайте також:
На роковини Майдану президент присвоїв “Героя України”
загиблому співакові, бійцю ДУК Сліпаку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна