Єфремова залишили за ґратами до весни

 

Старобільський районний суд Луганської області продовжив до 12 березня утримання під вартою колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Про це повідомив головуючий суддя Олександр Пелих на засіданні 12 січня, передають “Українські новини“.

“Суд вважає за необхідне продовжити запобіжний захід Єфремову О.С. у вигляді утримання під вартою на 60 діб до 12 березня включно”, – сказав суддя.

Таким чином, суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури.

Суд визнав, що Єфремов, перебуваючи на волі, може переховуватися від слідства і погрожувати свідкам, до трьох з яких уже застосовані додаткові заходи безпеки.

Захист апелював до тривалого перебування під вартою підсудного (більше 1,5 року) і безпідставність обвинувачень Єфремова в порушенні територіальної цілісності України при незавершеності процесу демаркації кордону з Росією. Тож адвокати просили випустити екс-регіонала з-під варти.

Суд, однак, відкинув доводи захисту.

Процес перебуває на стадії допиту свідків.

Як повідомляла “Новинарня“, колишнього голову фракції Партії регіонів у ВР Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року за підозрою у причетності до створення та діяльності угруповання “ЛНР”, дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном “Луганськвугілля”. Також еобкс-“регіонала” звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).
Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає.

Нагадаємо, що 1 квітня ц.р. Генеральна прокуратура закрила одне з трьох кримінальних проваджень щодо Єфремова – з приводу розпалювання ворожнечі, а суд виніс рішення про повернення йому застави в сумі 60 900 грн.

Тоді начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив: “Справа стосувалася публічних виступів Єфремова у період лютого – квітня 2014 року. За результатами розслідування, саме за фактом розпалювання міжнаціональної ненависті, її закрито. За висновками експертизи, саме такого різновиду злочину в цьому немає. Але ці заяви перевіряються у загальному контексті розслідування великої справи щодо сепаратизму. Їм ще дадуть оцінку”.

Щодо Єфремова було порушено ще два провадження – про зловживання службовим становищем і прийняття диктаторських законів ВР 16 січня 2014 року, а також про вплив на тендерні процедури вугледобувної промисловості у Луганській області.

Читайте також:
На відміну від Штепи, Єфремову суд продовжив арешт ще на два місяці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна