Обмін списками для наступного звільнення полонених призначений на 18 січня, – омбудсман

 

Українська сторона планує 18 січня обмінятися актуальною інформацією та списками заручників з представниками так званих «ЛНР/ДНР».

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська в інтерв’ю каналу «112 Україна» 10 січня.

«Зараз проводиться дуже важлива і дуже потрібна робота, коли ми знову актуалізуємо списки – кожен у себе. Ми повинні зустрітися 18 січня і обмінятися актуальною інформацією та актуальними списками. Після цього почнуться переговори щодо наступного етапу», – сказала омбудсман.

Як повідомляла “Новинарня“, 27 грудня на Донбасі відбувся найбільший обмін утримуваними особами, полоненими й ув’язненими. Україна віддала 233 засуджених, які були затримані у зв’язку з війною на сході і відбували покарання в українських в’язницях, в обмін на звільнення 74 українських заручників.
Попередньо цей обмін планувався у форматі “306 на 74”, але Україна не віддала ОРДЛО росіян та тих, хто відмовився їхати на непідконтрольні території.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна