У Мінську домовилися обміняти заручників до Нового року. Медведчук каже про два етапи

 

На переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську 29 листопада було підтверджено наміри провести обмін ув’язнених і полонених між Україною та ОРДЛО до Нового року.
Як передає “Новинарня“, про це заявила учасниця гуманітарної підгрупи Ірина Геращенко.

“І на ТКГ, і в гуманітарній групі (де також працює Віктор Медведчук, експерти з СБУ і МінТОТ та обмудсмен Валерія Лутковська) підтвердили домовленість про звільнення заручників до новорічних і різдвяних свят”, – написала вона у “Фейсбуці”.

“Зараз всі українські відповідні структури наполегливо працюють, координуємо всі наші дії, аби все відбулося і нарешті були добрі новини для родин заручників.
Аби уникнути спекуляцій – ніяких прізвищ і деталей не буде. Зараз дуже важкий і делікатний момент , важливо розблокували процес звільнення і не зірвати”, – додала вона . 

У свою чергу інший переговорник, Віктор Медведчук, заявив, що перший етап обміну полоненими на Донбасі може відбутися до новорічних свят.
Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу “Україна”.

“Терміни були узгоджені на початковому етапі, в першу чергу, з президентом України, і було визначено, що ми зможемо виконати відповідні дії, спрямовані на звільнення зазначених осіб в термін до новорічних та різдвяних свят. Тобто сьогодні є всі надії провести звільнення в ті терміни, про які раніше говорилося”, – повідомив Медведчук.

За його словами, передбачається, що обмін полоненими в форматі “всіх на всіх” проходитиме в два етапи.

Читайте також:
“Кицю, все буде нормально”. Українським заручникам “ЛНР”
дали зателефонувати рідним. ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, 15 листопада президент РФ Володимир Путін санкціонував обмін українських заручників ОРДЛО на сепаратистів, ув’язнених в Україні, за схемою 74 та 306, яку запропонував Віктор Медведчук.
Путін дав відповідні вказівки своїм маріонеткам в “ДНР” та “ЛНР”, провівши телефонні розмови з Плотницьким і Захарченком.
Ватажки сепаратистів після цього розпорядилися почати необхідні дії для забезпечення обміну полоненими.

Читайте також:
Пасічник обіцяє, що усунення Плотницького не вплине на обмін полоненими

СБУ привітала дії Путіна щодо обміну українських полонених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна