Євросоюз слідом за США і ООН розширив санкції проти КНДР

 

Євросоюз слідом за США і Радбезом ООН розширив санкції щодо Північної Кореї.

Як повідомляє сайт Ради Європейського Союзу, у “чорний список” ЄС потрапило міністерство у справах армії КНДР, а також ще 16 фізичних осіб. Їх імена в прес-релізі не називані, проте зазначається, що тепер на території Євросоюзу будуть заморожені всі їхні активи. Також ЄС введе обмеження на в’їзд до Унії людей, які потрапили під санкції.

Таким чином, як зазначається в повідомленні Ради ЄС, з урахуванням нових обмежувальних заходів проти Північної Кореї в санкційних списках Євросоюзу міститься 41 фізична особа і 10 організацій КНДР. Ще 79 осіб та 54 організації потрапили в “чорні списки” ООН.

Перед цим Рада безпеки ООН 22 грудня одноголосно схвалила запропоновані США нові санкції проти Північної Кореї. Санкції обмежать для КНДР імпорт нафти, повернуть всіх її працівників з-за кордону протягом року і можуть істотно обмежити судноплавство.

Нагадаємо, у 2017 році КНДР здійснила шість ядерних випробувань, а також випробувала кілька міжконтинентальних балістичних ракет, що викликало різку критику з боку світової спільноти.

Читайте також:
Росія постачає в КНДР нафтопродукти в обхід санкцій ООН, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна