Клімкін назвав головні здобутки року для української дипломатії

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав запровадження безвізового режиму ЄС для громадян України та звільнення заручників з полону головними досягненнями української дипломатії у 2017 році.
Про це очільник МЗС сказав у відеозверненні.

“Це був рік особливих емоцій, в тому числі дуже позитивних емоцій. Я згадую обличчя українців, які 11 червня перший раз перетинали кордон Європейського Союзу, безвіз. Я згадую рукостискання з Ахтемом Чийгозом та Ільмі Умеровим після їх звільнення. Згадую обличчя наших звільнених бранців. Нам потрібно більше таких позитивних емоцій. Нам потрібно більше такого драйву в майбутньому”, – сказав Клімкін.

Він також подякував українським дипломатам за роботу у 2017 році. “І для нас, для дипломатів, це також був особливий рік – 100 років українській дипломатії. І я хочу подякувати, щиро подякувати кожному члену нашої чудової дипломатичної команди, але також всім, хто працював з нами, друзям дипломатії, заради того, щоб нам вдалося зробити дуже багато в цьому (2018) році. Працюємо так само у наступному році”, – зауважив Клімкін.

“Олександр Шульгин – перший очільник нашого дипломатичного відомства, колись, у 1930 році у Парижі, у вигнанні написав: «Коли Україна буде вільною, вона буде членом Європейського союзу, оскільки він буде існувати”, – додав глава МЗС. Він наголосив, що слова Шульгіна звучать як заповіт.

Читайте також:
Головна подія року – безвіз, війна відстала навіть від справи Саакашвілі.
СОЦІОЛОГІЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна